De ce castraveții sunt amari? Cauze și soluții


Uneori castraveții sunt amari și grădinarii nu știu de ce. Există anumite cauze de mediu, dar spre norocul nostru există și soluții. Dacă acestea sunt aplicate rapid, atunci castraveții vor reveni la normal, iar amăreala va dispărea.

Aflați de ce castraveții au gust amar și cum să-i tratați pentru a reveni la normal.

De ce castraveții sunt amari?

Castraveții au un gust amar din cauza cucurbitacinei, care este un compus care este întotdeauna prezent în castraveți, dar nivelurile se schimbă pe baza 
procesul de creștere.

În general, această substanță este menținută în frunze. Este un sistem de protecție, pe care planta o are pentru a nu fi mâncată de animale. În mod normal, această substanță care oferă amăreala, nu are ce căuta în fructe.

Acești compuși sunt de obicei limitați la frunzele și tulpinile plantelor, părți ale plantei pe care oamenii nu le mănâncă, deci nu suntem conștienți că sunt acolo.

Din păcate, din cauza factorilor de mediu, printre care stresul plantei, lipsa apei, căldura excesivă, acest compus poate emigra din frunze în fructe. În acest fel, castraveții devin amari.

În plus, atunci când polenizatorii extrag polenul din florile de sex masculin și polenizează florile de sex feminin, acest lucru provoacă un gust amar.

Cu toate acestea, nu întregul fruct devine amar. Mai frecvent, amărăciunea va fi concentrată la capătul tulpinii și zona chiar sub piele.

Ce este de făcut pentru ca castraveții să nu mai fie amari?

Orice problemă are o soluție. Dacă castraveții din grădină sunt amari, atunci mai întâi trebuie să identificați problema. După aceea, se pot aplica și soluții.

Pentru a împiedica ca amăreala să apară în fructe, trebuie să urmăriți următorii factori:

1.Îmbogățirea solului

Primul pas, înainte de plantarea castraveților, în grădină sau în spații protejate, este îmbogățirea solului. Acesta fapt nu este un moft, ci un lucru extrem de important pentru o cultură sănătoasă.

Cu cât plantele au mai mulți nutrienți, cu atât vor fi mai sănătoase și apoi vor face fructe mai calitative. Solul slab și lipsa generală de nutrienți pot face castraveții amari. Se poate folosi compost sau gunoi de grajd. Dacă ați omis această etapă și castraveții au devenit amari, atunci se poate folosi un îngrășământ cu eliberare lentă, special pentru castraveți.

Acesta se folosește la castraveți la o perioadă de 4-6 săptămâni.

2. Apa

Chiar dacă sunteți un grădinar începător, trebuie să știți că castraveții iubesc apa. Ce înseamnă asta? Dacă nu sunt udați după un program fix, castraveții vor deveni amari.

Perioadele lungi de vreme caldă și uscată pot face castraveții amari. Castraveții trebuie udați constant. Niciodată, pământul castraveților, să nu fie uscat, iar drenajul trebuie să fie foarte bun.

În funcție de climă, castraveții se udă de câte ori este nevoie pe săptămână.

Luați în considerare adăugarea de irigare prin picurare pentru a vă asigura că plantele primesc umiditate adecvată și consistentă, adăugați  mulci în zona din jurul rădăcinilor și adăugați o plasă de umbrire peste castraveți.

3. Eliminarea competiției

Castraveții au nevoie de foarte mulți nutrienți pentru a crește sănătos. Ei nu au nevoie de competiție atunci când vine vorba despre nutirenți. Nu intercalați alte plante printre castraveți și eliminați periodic buruienile dintre rândurile de castraveți.

De asemenea, spațierea corectă dintre plante și dintre rânduri este necesară.

Distanța recomandată pentru plantarea castraveților este:

  • Între plante: 30-40 cm
  • Între rânduri: 80-100 cm

4. Locul de plantare

Castraveții dacă nu au soare, devin amari. Locul de plantare al castraveților trebuie să fie în soare plin, adică plantele să aibă cel puțin 6-8 ore de soare pe zi.

Locul de plantare dacă este umbros și foarte umed, atunci castraveții vor fi amari. Nicio plantă sau niciun copac nu trebuie să umbrească castraveții.

5. Varietatea potrivită

Selectați o varietate de castravete care produce numai flori de sex feminin, cum ar fi soiurile Gynoecious. În acest fel, evitați polenizarea care poate provoca castraveți amari.

Condiții de mediu optime

Deci, chiar dacă plantele de castravete cresc destul de ușor și puteți obține o recoltă prodigioasă de la câteva plante, pentru a obține calitate și cantitate, trebuie să le oferiți condiții bune de creștere: mult soare, apă și sol bogat.

Ca și în cazul tuturor plantelor, comestibile sau de altă natură, trucul real pentru plantele sănătoase și productive este să le oferiți condițiile de mediu ideale. Chiar și câteva zile de stres pot provoca un efect dăunător asupra lor.

Ce să faceți cu castraveții amari?

castraveții sunt amari

Ideal ar fi ca castraveții amari să ajungă la compost. Dacă amărăciunea nu este foarte puternică, atunci se pot tăia capetele și se pot decoji și astfel se pot mânca.

Tăiați primul centimetru sau doi de la capătul tulpinii și testați aroma. Dacă este încă amar, încercați o felie spre centrul castravetelui și vedeți dacă este mai dulce. Ar trebui să puteți salva mai mult decât suficient pentru o salată.

Întrebări și răspunsuri

Este sigur să mănânc un castravete amar?

Dacă castravetele are un gust amar, îl puteți consuma fără problemă. Cu toate acestea, dacă castravetele este foarte amar și aproape necomestibil, aruncați-l.

Lipsa de apă face castraveții să devină amari?

Da, condițiile uscate pot crește cantitatea de cucurbitacinei pe care o produce un castravete, ceea ce determină apoi ca castravetele să aibă un gust amar.

De ce se înmoaie castraveții în apă sărată?

Înmuierea castraveților în apă sărată poate ajuta la extragerea excesului de umiditate și la îndepărtarea compușilor care provoacă un gust amar.

Referințe

Ce face castraveții amari? , tasteofhome.com

Articole recomandate

Castraveți congelați pentru iarnă, 3 metode

Boli și dăunători – castraveți



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *